03
Lun, Oct

Foto: Arhivă

Sănătate

Insomniile îți dau bătăi de cap? Cercetătorii americani au găsit soluția.

Sucul de cireșe te ajută să dormi mai mult cu o oră și jumătate în fiecare seară.

Sucul concentrat de cireşe consumat atât seara cât și dimineața îi ajută pe cei care se confruntă cu insomnia să o combată, iar persoanele în vârstă pot dormi cu o oră în plus pe zi, potrivit dailymail.co.uk.

Consumul acestui suc timp de două săptămâni a crescut cu aproximativ 90 de minute durata somnului celor în vârstă care aveau probleme cu somnul conform rezultatelor cercetătorilor de la Universitatea de stat din Louisiana.

Studiul a fost realizat pe un grup de șapte persoane cu vârste de până la 68 de ani care se confruntau cu insomnia. Aceștia au băut sucul de două ori pe zi, timp de două săptămâni. După acestă perioadă cercetătorii au constatat că cei asupra cărora s-a realizat experimentul au dormit mai mult cu 84 de minute pe noapte.

Lipsa somnului este considerată o tulburare de sănătate de către specialiști și este asociată cu hipertensiune arterială, diabet de tip 2, declin cognitiv sau demenţă.

Mai multe informații aici: http://www.descopera.ro/dnews/12568066-nu-poti-sa-dormi-cercetatorii-au-descoperit-ce-trebuie-sa-bei-pentru-a-combate-insomnia


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: