26
Vin, Apr

Sursa Foto: Ionut Suciu

Sport

Echipa de baschet feminin, Olimpia Brașov a reușit a doua victorie din tot atâtea meciuri disputate în acest sezon al Ligii Naționale. Fetele pregătite de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic au învins la limită, scor 62-61 (20-12, 15-16, 12-9, 15-24) formația Phoenix Galați.

Baschetbalistele de sub Tâmpa au început bine jocul din runda a doua a campionatului. Pesovic și Handford au fost extrem de precise în atac și după primele 10 minute de joc Olimpia conducea cu scorul de 20-12. „Olimpicele” au scăzut ritmul dar au rămas în avantaj pe tabela de marcaj, iar înaintea ultimului sfert aveau un avans de zece puncte. Gălățencele au început o cursă de urmărire și chiar au reușit să treacă în avantaj pe final. Din fericirea Pesovic și compania au reușit să revină în joc și să câștige partida cu scorul de 62-61. Cea mai bună marcatoare din tabăra brașoveană a fost Handford, autoare a 20 de puncte. Pentru Olimpia au mai înscris Pesovic 15 puncte, Durett 12, Higgins 8 și Irimia 7.

„Știam că ne va aștepta un meci foarte dificil contra formației din Galați și așa a și fost. Din păcate, fetele nu au înţeles acest lucru. Este clar că mai sunt multe de pus la punct și pe undeva e normal să apară o astfel de evoluţie în debutul sezonului. Au fost mai multe aspecte care nu au funcţionat la parametri normali şi este absolut firesc, suntem în debutul campionatului. Cel mai important este că am reuşit să câştigăm acest meci, sunt două puncte extrem de importante, care contează în economia campionatului”, a spus tehnicianul „olimpicelor” Dan Calancea.

 

 În runda a treia, Olimpia va evolua în deplasare, contra formației CSBT Alexandria, echipă care până acum are o victorie și o înfrângere în campionat. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: