28
Dum, Apr

Economic

   Casa de Comerț Balcanică atrage atenția că lipsa predictibilităților economice, lipsa proiectelor cu finanțare europeană și a celor cu finanțare transfrontalieră, precum și lipsa din ce in ce mai acută a forței de muncă calificată poate duce România în derapaj economic și instituțional începând cu toamna anului 2018.

                Anul acesta firmele sunt greu încercate, din cauza schimbărilor fiscale succesive chiar şi de la o lună la alta. Câteva măsuri noi au afectat şi populaţia, pentru că au produs anumite scumpiri. Unele impozite sau taxe dispar la câteva luni după ce au fost introduse, altele sunt reintroduse la câteva luni după ce guvernul renunţase deja la ele.

                Mediul de afaceri se plânge de lipsa de predictibilitate, de faptul că politicile fiscale se schimbă după cum „bate vântul“, iar această instabilitate fiscală descurajează investiţiile private. Avalanşa de schimbări şi reveniri asupra unor chestiuni fiscale bulversează şi mai mult firmele private. Guvernul a ridicat de la o lună la alta pragul de la care o firmă este inclusă obligatoriu în categoria microîntreprinderilor, considerând de la 1 februarie 2017 că intră în această categorie firmele care au avut în anul fiscal anterior o cifră de afaceri de până 500.000 de euro, faţă de cât era pragul până în februarie 2017, de 100.000 de euro.

                Reprezentanții Casei de Comerț Balcanice trag un semnal de alarmă și spun că sunt necesare măsuri urgente pentru ca România că nu ajungă anul viitor în derapaj economic și instituțional.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: