02
Joi, Mai

sursa foto: news.ro

Eveniment

Reprezentantul „Iniţiativa România”, Mihai Poliţeanu, a precizat, miercuri, după întrevederea cu premierul Mihai Tudose, că întâlnirea cu acesta pe tema legilor Justiţiei nu a fost „îmbucurătoare” şi că, în consecinţă, protestele vor continua până când vor fi stopate modificările la legislaţia penală.

Reprezentanţii organizaţiilor civice i-au transmis trei solicitări premierului. Acestea au vizat sesizarea Comisei de la Veneţia în legătură cu pachetul de legi ale justiţiei şi, în viitor, cu legile privind modificarea codurilor penale, prorogarea aplicării legilor justiţiei prin OUG până la momentul în care Comisia de la Veneţia îşi spune opinia şi demiterea imediată a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, despre care s-a spus că nu mai este un partener credibil din punct de vedere moral şi profesional nici pentru societatea civilă și instituţiile independente ale statului, nici pentru partenerii externi.

„Această întâlnire nu este îmbucurătoare din punctul nostru de vedere şi evident soluţia este: proteste şi încă o dată proteste până când aceste legi ale justiţiei şi modificările la legislaţia penală vor fi stopate cu totul!”, a precizat Mihai Polițeanu.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlni, miercuri, la Palatul Victoria, cu delegaţii celor 43 de organizaţii civice care au cerut o discuţie privind legile Justiţiei şi modificările la Codurile Penale. Întrevererea a durat mai bine de două ore.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: