02
Joi, Mai

Foto: Arhivă

Eveniment

În special din cauza exceselor alimentare, dar și a accidentelor de pe pârtii, foarte mulți brașoveni sau turiști au avut nevoie de ajutorul medicilor, în perioada Crăciunului. 

Astfel, numărul apelurilor redirecționate către serviciul de ambulanță s-a triplat în această perioadă. 

La nivelul stației de Ambulanță a Județului Brașov s-au înregistrat, în medie, 200 de solicitări într-un interval de 12 ore. Cele mai multe persoane care ne-au apelat au acuzat o stare de disconfort din cauza alimentelor tradiționale consumate în exces. Și cei care au practicat sporturile de iarnă au avut nevoie de ajutorul nostru. Ținând cont de numărul mare de turiști de pe pârtiile din județ am decis să suplimentăm echipajele Serviciului Județean de Ambulanță”, ne-a declarat medicul Bogdan Dumitrescu. 

În mai puțin de 3 zile de când s-a deschis oficial sezonul de schi în Poiana Brașov, zeci de turişti s-au accidentat pe pârtiile din stațiune. 40 de turişti s-au accidentat pe pârtiile din Masivul Postăvaru de la începerea sezonului de schi, număr foarte mare în condiţiile în care iarna este abia la început, precizează Serviciului Public Salvamont din Poiana Braşov.

În prima zi de Crăciun salvamontiştii din staţiune au fost solicitaţi să intervină de șapte ori pe pârtiile de schi şi săniuş. Victimele au suferit traumatisme la mâini și picioare. În patru cazuri, persoanele au fost predate echipajelor SMURD şi de Ambulanţă. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: