01
Mie, Mai

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Camera Deputaților a aprobat, astăzi, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege cu privire la transferul terenului pe care se va construi Spitalul Clinic Regional de Urgenţă Braşov din proprietatea Institutului Cartofului în cea a Primăriei.

Astăzi, în Camera Deputaților, voturile aleșilor PSD și ALDE au fost definitorii, parlamentari cărora li s-au alătura, în final, și liberalii. Medicul Florin Orțan, susținătorul amendamentului la proiectul de lege, ține să le mulțumească pentru implicare tuturor colegilor săi. Este vorba despre senatorul de Brașov și ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, despre deputații PSD de Brașov Viorel Chiriac, Roxana Mînzatu, Mihai Popa (foto, jos) și Mihai Mohaci, dar și despre social-democrații din țară, care au susținut demersul. După votul favorabil din Senat și, acum, din Camera Deputaților, proiectul de lege, prin care cele aproximativ 12 hectare de teren au trecut în proprietatea Primăriei Brașov, va pleca spre Cotroceni, pentru promulgare.
Tot astăzi, în Capitală, și premierul Mihai Tudose, la finalul discuțiilor pe teme legate de buget, a dat asigurări că, până la finalul anului 2018, Brașovul va avea definitivată toată documentația necesară construirii Spitalului Clinic Regional de Urgenţă.

Celor aproape 12 hectare care au trecut, acum, în proprietatea Primăriei Brașov li se adaugă alte 8, aflate deja în proprietatea municipalității. Noua unitate sanitară va fi construită în cartierul Bartolomeu. În continuare, nicio variantă de finanţare a proiectului nu este exclusă: fondurile europene, finanțarea de la Consiliul Judeţean, finanțarea de la Primărie sau împrumuturile garantate guvernamental de la instituţii de credit internaţionale. Potrivit susținătorului amendamentului la proiectul de lege, medicul Florin Orțan, asocierea într-un singur proiect a autorităţilor locale şi a celor centrale garantează articularea armonioasă a autorizărilor şi diligenţelor de la nivel local cu cele de la nivel central.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: