29
Lun, Apr

Eveniment

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua primele măsuri pentru a stopa apariția animalelor sălbatice în oraș, în zonele populate.

În ultimele săptămâni s-au înregistrat peste 20 de apeluri la 112 în care a fost anunțată apariția urșilor și a porcilor mistreți.

Prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, a constituit o comisie mixtă de prevenție pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență, generate de urs și alte animale sălbatice. Această comisie este formată din reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu, Gărzii Forestiere Brașov, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, ISU Brașov, Gruparea Mobilă de Jandarmi și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Având în vedere numeroasele sesizări venite din partea cetăţenilor din judeţul Braşov, cu privire la prezenţa animalelor sălbatice în zonele populate, am luat decizia înfiinţării unei Comisii Mixte de Prevenţie. Nu vrem să ajungem la măsuri extreme, dar siguranţa braşovenilor este cea mai importantă”, a declarat prefectul judeţului, Marian Rasaliu.

 Membrii Comisiei se vor deplasa în localităţile unde a fost semnalată prezenţa animalelor sălbatice. Aceştia vor verifica dacă au fost  luate măsuri la nivel local de către gestionarul fondului cinegetic şi administraţia publică. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: