03
Vin, Mai

sursa foto: romanialibera.ro

Eveniment

Premieră în anchetele procurorilor Parchetului Judecătoriei Braşov. Procurorii au deschis, pe numele unei tinere de 20 de ani din Codlea, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei.

Pe 3 noiembrie 2017, femeia l-a lovit cu palma peste faţă pe un copil de 14 ani pe motiv că minorul depusese plângere împotriva concubinului tinerei, arestat sub acuzaţia de exploatarea cerşetoriei. „Fapta s-a petrecut în staţia CFR Braşov. Inculpata urmărea să-l determine pe minor să retracteze declaraţiile făcute în faţa anchetatorilor, împotriva concubinului tinerei”, a explicat, pentru BraşovTV.com, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Braşov, Florin-Nicolae Postolache.

Tânăra de 20 de ani a fost reţinută de anchetatori şi propusă pentru arestare. Un judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Braşov a decis să emită mandat pentru 30 de zile pe numele tinerei, sub acuzaţia de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Nemulţumită, inculpata a contestat hotărârea. Femeia,  care are antecedente penale din cauza comiterii unor furturi, beneficiază, acum, de prezumţia de nevinovăţie până când magistraţii vor emite sentinţa definitivă. În caz de vinovăţie, femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 8 luni şi 6 ani şi 8 luni de închisoare.

 

Concubinul ei, fost puşcăriaş, a pus ochii, în urmă cu două luni, pe copiii care cerșeau în zona stației CFR Brașov. Pe doi dintre ei, de 13, respectiv 14 ani, i-a bătut și i-a obligat să-i dea toți banii câștigați. Speriați, copiii au executat ordinul și au ajuns, practic, să cerșească pentru fostul pușcăriaș. Acum, bărbatul este arestat, iar iubita lui a ajuns şi ea după gratii, din cauză că a încercat să-l scape de acuzaţii.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: