27
Sâm, Apr

sursa foto: monitorulcj.ro

Eveniment

Elevii din România sunt învățați, în anul școlar 2017-2018, de 4.500 de cadre didactice necalificate, atrage atentia Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

România este singura țară din Uniunea Europeana în care există titulatura de necalificat în sistemul educațional, potrivit sursei citate. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ spune că motivul pentru care tinerii performanți, cu formare de specialitate, nu vor să predea în școlile din țară din cauza salariilor mult prea mici. 

"Ne confruntăm, în 2017, atât cu scaderea numărului de copii la 3 milioane, dar și cu scăderea numărului de posturi didactice la aproximativ 295.000. În plus, dacă în anul 2005 existau 19.500 de debutanți, în 2017, numărul acestora a ajuns la 16.000. Lipsa personalului didactic calificat în școlile din România sporește un fenomen pe care nu ni-l dorim: creșterea numărului de necalificați care ajung să le predea elevilor. În acest an școlar au fost încadrați 4.500 de angajați necalificați în acest sistem", se arată într-un comunicat emis de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: