27
Sâm, Apr

sursa foto: reporterntv.ro

Eveniment

UPDATE

Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brașov a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a bărbatului din Craiova, acuzat de complicitate la fraudă informatică, și a instituit măsura controlului judiciar. Nemulțumită, acuzarea a formulat contestație. Curtea de Apel Brașov va avea ultimul cuvânt. 

Anchetă de proporții a procurorilor Parchetului Tribunalului Brașov, în urma unei plângeri depuse de reprezentanții unei firme din Brașov care așteptau încasări de la o societate din Ungaria, pentru sisteme de acoperișuri.

Reprezentanții societății brașovene le-au spus anchetatorilor că persoane necunoscute au accesat, fără drept, căsuța poștală electronică a firmei, prin logare neautorizată și, astfel, i-au contactat, prin intermediul adresei de e-mail accesate, pe reprezentanții unei societăți din Ungaria, de la care oamenii de afaceri din Brașov așteptau încasări, în baza unor facturi, pentru serviciile prestate.

Anchetatorii au început cercetările, iar un bărbat din Craiova a fost reținut și propus, în urmă cu scurt timp, pentru arestare.

Potrivit unor surse autorizate, craioveanul le-ar fi acordat sprijin altor persoane, acuzate de săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică prin compromiterea unor adrese de e-mail ale societății de construcții din Brașov. Practic, făptașii s-au interpus în relațiile comerciale ale societății brașovene cu clienții acesteia folosind datele, mailul și contul firmei brașovene pentru a încasa, în numele acesteia, diferite sume de bani.

Ajutorul acordat capilor grupării de inculpatul din Craiova a constat, potrivit acelorași surse, în identificarea unor cetățeni români dispuși să deschidă conturi bancare pe numele lor, pe care, ulterior, să le pună la dispoziția principalilor suspecți, știind că în acele conturi vor fi virați, ilegal, banii.

Bărbatul din Craiova este acuzat de complicitate la fraudă informatică, dar beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor emite sentința definitivă.  

Procurorii Parchetului Tribunalului Brașov continuă ancheta în acest caz.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: