28
Dum, Apr

Brasov TV

Eveniment

Oricine poate fi victima traficului de ființe umane. Sub acest pretext, autoritățile locale au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la acest flagel care afectează tot mai multă lume. Campania de informare asupra riscurilor s-a desfășurat în Piața Sfatului cu ocazia „ Zilei Europene a Luptei Împotriva Traficului de Persoane ”

Înarmați cu pliante și broșuri, organizatorii campaniei au stat de vorbă cu brașovenii și le-au explicat fapt că traficul de persoane este un fenomen mult mai complex decât pare. „ Avem astfel de cazuri și la noi în țară, dar nu reacționăm sufiecient de bine, nu reacționăm suficient de mult. Comunitatea ar trebui să reacționeze. Tocmai de asta suntem și noi aici. Să informăm, să ajutăm, să sărim în ajutorul celor care sunt în astfel de situații ” a declarat Mihaela Leizeriuc, reprezentant DSS Brașov.



La evenimentul din Piața Sfatului au fost invitați să participe și  specialiști din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Braşov, Inspectoratului de Potiție Brașov, Fundației Micu Bogdan, care au oferit  informații de specialitate participanților cu privire la tema campaniei. „ Cele mai vulnerabile persoane sunt tinerele cu vârsta între 16 și 25 de ani, exploatate sexual. De aici apare și această vulnerabilitate majoră asupra tineretului, pentru că iată, multe dintre victimele pe care noi le avem în evidență sunt minore. Noi, comunitatea ar trebui în primul rând să fim conștienți că traficul de persoane este un flagel care ne afectează pe toți ” a declarat cms. șef Adrian Vlădoiu, șef Centrul Regional Brașov Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

La evenimentul din centrul Brașovului au participat și câțiva elevi ai școlilor brașovene care și-au exprimat prin desen viziunea lor asupra acestei campanii.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: