29
Lun, Apr

Brasov TV

Eveniment

Zeci de săceleni au participat sâmbătă  la evenimentele culturale care au avut ca element central familia. Ziua a început cu o piesă de teatru, „ Amantul Înșelat ”. Sala Centrului Multicultural din localitate a fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să-l urmărească pe actorul Ioan Isaiu. Totul a fost organizat de Asociația Mocanilor Săceleni.

Spectacolul a făcut parte dintr-un eveniment mai amplu desfășurat în Săcele, și intitulat „ Familia, element central și determinant al mocanului săcelean ”. „ Este vorba de o manifestare, pe care Asociația Mocanilor Săceleni, împreună cu Zestrea Săceleană o desfășoară aici la Centrul Multicultural. Desigur avem și un invitat special, maestrul Ioan Isaiu, cu o piesă de teatru deosebită, Amantul Înșelat  ” a declarat Virgil Popa, primarul Municipiului Săcele.

Pentru că tema principală a evenimentelor de la Săcele a fost familia, organizatorii au ales cu mare atenție ziua de sâmbătă, mai ales că a fost zi de sărbătoare, Sf. Paraschiva. „ Sfânta Paraschiva este un sfânt foarte iubit și apreciat de români în general, iar în familia tradițională mocănească, Paraschiva era un nume foarte des întâlnit. Tocmai din această cauză am ales această zi ” a declarat Gheorghe Stoia, organizatorul evenimentului.

 

După ce piesa de teatru s-a finalizat, locuitorii din Săcele au putut participa și la o expoziție foto și de obiecte tradiționale.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: