29
Lun, Apr

Brasov TV

Eveniment

Atenție la ciupercile de pădure cumpărate din piețe de la vânzătorii ambulanți. Acestea pot fi otrăvitoare. Numai în câteva zile polițiștii locali au confiscat peste 300 de kg de astfel de ciuperci. Medicii ne atenționează că produsele nu sunt testate și pot fi foarte periculoase.

“Brașoveni, atenție la ciupercile din piață!Există pericol de intoxicație!” este sfatul medicilor care spun că în ultima perioadă au apărut foarte mulți comercianți ambulanți care vând ciuperci de pădure. Prețurile sunt atractive, 10 lei o pungă de 2 – 3 kg. Brașovenii nu se gândesc însă că ciupercile nu sunt testate și că ar putea fi ortrăvitoare. „ Nu îmi este frică. Nu am avut niciodată probleme. De ani de zile consum astfel de ciuperci, dar acum mă dor picioarele sunt bolnavă și nu mă mai pot duce în pădure. De aceea vin și cumpăr de aici din piață. Am încredere ” a declarat una dintre brașovencele care au cumpărat ciuperci din piață, de la vânzătorii ambulanți.



Pentru a stopa fenomenul vânzătorilor ambulanți de ciuperci, poliția locală a pornit o serie de controale prin piețele brașovene. În doar câteva zile au fost retrase de la comercializare peste 300 de kg de ciuperci culese din pădure. „ Polițiștii locali au un plan de măsuri pe această linie de muncă. Ei sunt prezenți în toate agroalimentare din Brașov  și cei care comercializează sunt amendați și mai mult decât atât, marfa le este confiscată ” a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

 

Până acum, poliția locală a dat amenzi comercianților ambulanți în valoare de peste două mii de lei. Nu doar poliția locală le recomandă brașovenilor să fie atenți, ci și medicii. „ Nu este bine. Ciupercile, din p[cate nu sunt testate, cele de la vânzătorii ambulanți, și nu putem să știm ce se întâmplă cu ele în pădure. Sunt foarte multe specii de ciuperci, peste 30, care sunt toxice, dăunătoare, care pot provoca intoxicații grave și atunci ele ar trebui testate, ceea ce nu se va întâmpla niciodată în piață ”  a declarat Dr. Silvia Țion, medic de familie.

Dacă totuși ați cumpărat ciuperci de pădure și au apărut complicații în urma consumului, este indicat să consultați de urgență un medic. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: