28
Dum, Apr

Brasov TV

Eveniment

Mâncare tradiționale și muzică bună. Așa a fost marcată la Brașov Ziua Națională a Produselor... Tradiționale. Zeci de comercianți din tot județul și-au prezentat produsele care i-au făcut cunoscuți atât în țară cât și peste hotare. Expoziția cu degustare a fost pe gustul tuturor, mai ales că vorbim de produsele 100% naturale.

Pentru a marca ziua națională a produselor tradiționale, la Brașov a fost organizată o expoziție cu produse realizate în județul nostru. În Brașov există peste 100 de produse atestate ca fiind tradiționale, de către Ministerul Agriculturii. Expoziția a fost realizată cu sprijinul Direcției Sanitar Veterinare  și Facultății de Alimentație Publică și Turism. „ Există o legătură foarte strânsă între Universitatea Transilvania, prin intermediul Facultății de Alimentație Publică și Turism și DSV. La produsul agroalimentar avem programe de studii care dezvoltă linii de fabricație și sprijină cu tot ceea ce înseamnă, din punct de vedere educativ, acest produs tradițional ” a declarat Cristina Canja, prodecan Facultatea de Alimentației  Publică și Turism.

Autoritățile locale au avut ocazia să testeze la propriu produsele tradiționale. „ O să plec de la acest târg cu o impresie foarte bună și cu o imagine excepțională a ceea ce se întâmplă din acest punct de vedere în județul Brașov. Sunt niște producători excepționali, produc niște chestiuni excepționale, iar produsele lor sunt deosebite ” a declarat Marian Rasaliu, prefect județul Brașov.

Prin această sărbătoare zile se dorește încurajarea producției agricole naționale pentru consumatorii români, dar și pentru cei ce dețin spații de vânzare. La expoziția de produse tradiționale au fost prezenți peste 30 de producători din tot județul.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: