26
Vin, Apr

sursă foto: zf.ro

Eveniment

Brașov, 14 iunie - Agenția Metropolitană Brașov (AMB) și Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov (AMDTPBv) organizează, în perioada 15-17 iunie 2022, evenimentul „Transport Public – UPDATE 2022”.

Specialiști din domeniul public, ONG-uri și companii private se vor întâlni la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri, Brașov pentru a discuta despre perspectivele dezvoltării transportului public urban, soluții adoptate la nivel metropolitan, dar și pentru a împărtăși bune practici în domeniu.

Evenimentul, structurat pe trei zile, aduce participanților informații utile atât despre maniera în care este reglementat, organizat și implementat transportul elevilor, problemele identificate și soluțiile adoptate de municipalitatea Brașov, precum și informații despre aspectele financiare ce guvernează gestiunea serviciului de transport public. De asemenea, vehiculele electrice, cu hidrogen și soluții pentru viitor vor reprezenta un alt punct de pe agendă.

Organizatorii au pregătit și o sesiune specială dedicată finanțărilor disponibile în domeniu, cu accent pe Programul Operațional Regional 2021-2027, Axa Oportunități pentru mobilitatea urbană sustenabilă, și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Participanții  vor afla care sunt fondurile disponibile, condițiile de eligiblitate, criteriile ce trebuie îndeplinite și pașii necesari pentru accesarea resurselor financiare disponibile pentru sectorul public de transport.

Ultima zi a evenimentului este dedicată bunelor practici. AMB împreună cu reprezentanți ai Orange Business Services vor prezenta audienței care sunt instrumentele pe care autoritățile publice le pot utiliza pentru a analiza seturi mari de date. Vor fi prezentate exemple concrete despre cum va angrena Municipalitatea Brașov informațiile obținute în urma implementării soluției Flux Vision de la Orange Business Services pentru dezvoltarea durabilă a Brașovului.

Ne bucurăm să fim gazda acestui eveniment ce va reuni profesioniști din domeniul public din toate colțurile țării, reprezentanți ai ONG-urilor, dar și companii private, care vor putea dezbate viitorul transportului metropolitan. Prin dialog, schimb de bune practici și investiții putem bune bazele unui transport eficient, sustenabil, adaptat nevoilor cetățenilor. Este prioritar să accesăm fondurile disponibile și să utilizăm datele privind mobilitatea cetățenilor pentru a moderniza transportul public, capitol la care România este mult în urma țărilor europene”, a declarat Cătălin Frangulea-Pastor director general AMDDTPBv.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: