28
Joi, Mar

sursa foto: economica.net

Eveniment

Oraș de poveste pentru copii.

Asta își dorește Lucian Pătrașcu, Președintele Organizației Municipale PSD Brașov.

 

"Brașovul este deficitar la multe capitole, dacă ar fi să ne comparăm cu alte orașe din România.

Și asta în ciuda faptului că până acum câțiva ani, orașul nostru avea o poziție de invidiat în ceea ce privește indicele de dezvoltare și de calitate a vieții. Nu vorbim aici despre bugete mici și insuficiente. Pentru că bani sunt! Brașovul are excedent bugetar. Vorbim despre o lipsă cronică de idei și despre nepăsarea actualului edil în ceea ce privește administrația publică. Și asta se traduce într-o calitate din ce în ce mai slabă a vieții și într-o lipsă constantă de oportunități de orice fel.

În acest context, propun și promovez un nou proiect, un proiect care ar trebui să fie de suflet pentru Brașov și brașoveni. Amenajarea unui „Orășel al copiilor” cu caracter permanent în Parcul Tractorul. Și acest loc de joacă care ar stimula creativitatea celor mici, ar putea să aibă drept model orășelul similar din Municipiul Oradea sau pe cel din capitală. Acest orășel tematic ar putea să fie un spațiu de joacă pentru cei mici și de recreere pentru părinți.

„Orășelul” ar avea un aspect de spațiu urban modern şi ar conține jocuri și instalații adaptate diferitelor categorii de vârstă, ar conține terenuri pentru diferite sporturi, jocuri obişnuite şi educaţionale, chiar și instalații de tip carusel, precum şi o clădire multifuncţională, dedicată activităţilor pe timp de iarnă, sau pentru cursuri gratuite. De asemenea, în dotarea parcului ar există și spaţii comerciale. Tot în acest spațiu putem adăuga și piste speciale pentru skateboard, patine cu rotile, biciclete sau trotinete.

În plus, acest parc poate avea dotări pentru copiii cu nevoi speciale, cum ar fi probleme locomotorii. În acest sens ar fi necesară achiziția și montarea de echipamente speciale, cum ar fi leagăne pentru persoane cu dizabilități, precum și rampe speciale de acces pentru fotoliile rulante. Acest spațiu de joacă ar putea să găzduiască temporar evenimente speciale, dedicate celor mici, spectacole, precum și expoziții tematice. Scopul acestui demers este acela de a avea un spațiu special amenajat pe o suprafață mare, într-un cadru natural, unde copiii s-ar putea juca, ar face sport și ar socializa în siguranță.

Efortul bugetar din partea municipalității nu ar fi unul extrem de mare. Și asta datorită faptului că în ultimi ani, Brașovul rămâne constant cu sume consistente de bani de la un exercițiu financiar la altul. Bani care se reportează. În schimb, constat faptul că este nevoie de un efort mare din partea administrației publice locale de orientare către nevoile reale ale cetățenilor. Și asta, prin prisma faptului că constatăm că ni se propune o agendă publică neconformă cu nevoile reale ale locuitorilor Brașovului.

O administrație de succes trebuie să fie proactivă și are nevoie de raportare constantă la nevoia cetățeanului!", a declarat, subprefectul Județului Brașov și Președintele Organizației Municipale Brașov, Lucian Pătrașcu. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: