05
Dum, Mai

sursa foto: playsport.ro

Eveniment

Afaceristul Ioan Niculae, fostul patron al Astrei, în vârstă de 67 de ani, a fost eliberat din închisoare, după 15 luni de detenție.

Ioan Niculae a fost eliberat din penitenciar, duminică, 22 mai 2022. Anunțul eliberării acestuia a fost făcut de fostul președinte al clubului giurgiuvean, Dani Coman și confirmată de Marian Costea.

Da, este adevărat! A revenit în libertate. Tot timpul ținem legătura, vrem să menținem echipa în a treia ligă. Înscriem echipa acum pentru Liga 3, greaua moștenire ne-a privat de a râmâne în eșalonul secund.

Nu puteam să supraviețuim cu -20 de puncte, a fost foarte dificil. Din informațiile mele nu se dorește desființarea acestei echipe, ci dimpotrivă. Să revenim în prima ligă. Ne vom muta definitiv la Giurgiu, am vrut încă din iarnă să mergem acolo definitiv. O vom lua de la capăt și vrem să promovăm din primul an”, a declarat pentru Prosport.ro președintele executiv Marian Costea.

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae) a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Ioan Niculae a făcut o cerere de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă în urmă cu câteva luni, iar Tribunalul Constanța i-a respins cererea în ianuarie 2022. A avut dreptul să facă o nouă cerere după trei luni, iar de data aceasta a fost cu succes pentru afacerist, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: