25
Joi, Apr

Eveniment

Elena Udrea a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa justiţiei din România, în care arată de ce consideră că a fost judecată şi arestată ilegal, după condamnarea primită în dosarul Gala Bute.

Mai mult, Elena Udrea ataşează mesajului şi o pledoarie a preşedintelui CCR Valer Dorneanu, care într-o alocutiune tinuta in 10 mai 2022, cu ocazia aniversarii de catre CCR a 30 de ani de activitate, si publicata pe site-ul Universuljuridic.ro, a explicat ca in niciun caz o hotarare a CJUE poate determina neaplicarea unor decizii obligatorii ale CCR, in conditiile in care acestea din urma sunt date in apararea si temeiul Consititutiei Romaniei.

Mai mult, Dorneanu a subliniat ca deciziile CCR trebuie respectate in baza Tratatului privind UE, care prevede respectarea de catre Uniunea Europeana a identitatii nationale a statelor membre. Iar aceasta idee este aparata, a adaugat Dorneanu, si de alte curti constitutionale din UE, precum cele din Franta, Portugalia, Germania, Spania si Ungaria.

Sunt 46 de zile de cand sunt arestata ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestatia in anulare doar MIE dintre toate dosarele similare ( Sova, Pop, Nita, Valcov, Bica, etc), si mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal in dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis in cazul meu sa încalce decizia CCR, care sta la baza tuturor acestor contestații, si sa se contrazică cu ceea ce ei insisi au spus in celelalte cazuri, care toate sunt acum in rejudecare, iar cei implicați sunt toti evident in libertate. Si daca ar vrea sa își justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece aceasta prevede ca judecătorii pot sa nu tina cont de deciziile CCR, daca “ exista un risc sistemic de impunitate (nepedepsire) prin prescripție”.

Trec peste toate argumentele constituționale prezentate de specialiști, de ce aceasta decizie nu poate fi aplicată, și mă rezum la analiza raportata la cazul meu. Evident ca nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, când este in discutie un singur dosar in care decizia CCR mai putea fi aplicata in Romania in dosarul Gala Bute. Sistemic înseamnă categorii întregi de persoane sau fapte, iar despre prescriptie nu poate fi vorba ea intervenind pentru fapte de care sunt acuzata, peste cel puțin 4 ani. Cum au luat acești judecători o decizie atât de ilegala? Rămâne sa aflam ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie.

În concluzie, am fost condamnată ilegal la fond pentru că:

a) completul de 3 judecători era nespecializat.

b) din complet a făcut parte Florentina Dragomir, care NU îndeplinea condițiile legale pentru a fi judecător, sigur… in Romania nu contează daca un judecător nu a depus juramantul de credinta, in schimb in Grecia si Italia hotărările date de F. Dragomir au fost considerate ilegale, iar cei din Bulgaria au cerut detalii despre aceasta judecătoare la termenul trecut din Sofia.

c) am fost condamnata in apel de un complet de 5 judecători nelegal constituit. CCR a constatat prin decizia 685/2018 ca cel puțin unul dintre judecători, Președintele Completului, a fost numit cu încălcarea gravă a legii, adică pus cu mana si nu tras aleatoriu la sorti. Cum acesta era si Președintele Secției Penale, adică șeful celorlalți 4, este evident ca ceea ce decidea el, așa rămânea, iar el “zicea” ce era scris in plicurile galbene care ajungeau la Înalta Curte.

d) mi s-a respins in mod halucinant contestația in anulare, luându-mi-se dreptul de a fi rejudecata legal. Nu exista niciun text referitor la speta mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedura penala, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care sa nu fi fost încălcate. Daca asta se întâmplă in cel mai vizibil si cunoscut dosar din Romania “Gala Bute”, ce o fi in celelalte? Ce se intampla cu Justiția din România? Specialiștii in drept, procurorii si judecătorii de buna credință, avocații si profesioniștii adevărați din conducerea Ministerului Justitiei, CSM, ICCJ, sunt mulțumiți și liniștiți cu situația asta?” a scris Elena Udrea pe Facebook.

 

 

sursa: romaniatv.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: