26
Vin, Apr

sursă foto: adevarul.ro

Eveniment

Pe parcursul lunii aprilie , inspectorii de muncă au aplicat în urma controalelor, în domeniul relațiilor de muncă și al securității în muncă, amenzi în valoare totală  de 315.000 lei.

Având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna aprilie, un număr de 176 controale, fiind  depistate 17 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 4 angajatori au fost sancționați cu  amenzi în valoare totală de 260.000 lei şi 2 avertismente scrise, pentru:

· Primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi 3 angajatori, identificându-se 16 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 2 amenzi contravenţionale în valoare totală de 260.000 lei şi 1 avertisment scris .

· Primirea la muncă a salariaţilor cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, a fost sancţionat 1 angajator (identificându-se 1 persoană în această situație), aplicându-se 1 avertisment scris.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 177 controale,  în urma cărora au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale (4 avertismente scrise).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 31.500 lei.

Tot în luna aprilie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 77 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 21 angajatori cu amenzi în valoare de 23.500 lei si 21 de avertismente.

 

 

Sursa: ITM Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: