27
Sâm, Apr

Eveniment

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a participat astăzi la ședința de bilanț a Inspectoratului de Jandarmi Județean (I.J.J.) „Nicolae Titulescu” Brașov, raportul de activitate pe anul 2021 fiind prezentat de inspectorul-șef al I.J.J., col. Cristian-Elly Paliștan.

Au onorat, de asemenea, invitația de a participa la eveniment vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Brasov, col. Lucian Marciu, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, comisar-șef de poliție Alin Pahonțu. De asemenea, prin sistemul de videoconferinţă, a participat col. Gabriel Niţoi, din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Inspectorul-șef al I.J.J. Brașov a trecut în revistă principalele activități desfășurate în anul 2021 de structura pe care o conduce, între care cele privind prevenirea și combaterea răspândirii cazurilor de COVID-19, menținerea ordinii și siguranței publice, identificarea și monitorizarea riscurilor și disfuncțiilor în managementul ordinii publice, paza și protecția instituțiilor de stat din aria de competență.  

Astfel, în cursul anului trecut, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au îndeplinit 15.789 misiuni de ordine publică, precum și 4.455 acțiuni de intervenție la solicitare prin apelul unic de urgență sau prin alt mod. De asemenea, I.J.J. Brașov a participat la 8.879 de misiuni de menținere a ordinii publice, în sistem integrat, sub coordonarea forțelor de Poliție.

Structurile de jandarmi montani au derulat 58 de misiuni de salvare-evacuare, pe timpul cărora a fost acordat sprijin și prim-ajutor unui număr de 74 de persoane aflate în dificultate pe traseele montane și pârtiile de schi.

În ceea ce privește participarea la acțiunile de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele I.J.J. Brașov au desfășurat 3.561 de acțiuni punctuale.

Pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, în anul 2021 au fost constatate independent, în cadrul misiunilor specifice, 84 de infracțiuni flagrante, cu 117 făptuitori, misiunile fiind concretizate în 77 de dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale.

În sistemul patrulelor mixte au fost constatate 221 de infracțiuni, cu 244 autori identificați.

În privința prevenirii și combaterii delictelor silvice, au fost constatate 17 infracțiuni flagrante, cu 28 de autori.

Printre dificultățile întâmpinate în 2021 s-au numărat fluctuația personalului subunităților, lipsa activităților de pregătire colectivă (suspendate ca urmare a situației epidemiologice), dinamica și complexitatea crescută a cadrului legislativ aferent activităților de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și lipsa materialelor specifice de alpinism și salvare-evacuare pentru structurile montane.  

 

 

sursa: Prefectura Brașov

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: