09
Mar, Aug

sursa foto+video: Gradina Zoologica Brasov

Eveniment

Începând de mâine, 27 noiembrie, cele două noi exemplare de leopard al zăpezilor, de la Grădina Zoologică din Brașov, vor fi expuse publicului.

"Această specie a lipsit din colecția grădinii zoologice timp de aproximativ un an și jumătate, după ce Jammu, masculul în vârstă de aproape 15 ani, a decedat în august 2020 din cauza vârstei înaintate.

După o perioadă în care, în colaborare cu coordonatorul programului EEP pentru această specie, am așteptat ca aceste animale să devină disponibile pentru transfer, Aslan și Amalia, un mascul și o femelă având ambii vârsta de cinci ani și jumătate, au ajuns la Zoo Brașov la începutul lunii noiembrie, fiind aduși de la Zoo Chorzow din Polonia.

Perioada obligatorie de carantină și adaptare la noul mediu a trecut fără niciun fel de probleme, iar Aslan și Amalia sunt pregătiți să fie admirați de vizitatorii de toate vârstele.

Vă așteptăm cu drag alături de ei și, desigur, de celelalte animale din colecția noastră!", potrivit purtătorului de cuvânt al grădinii zoologice Brașov, Alin Pînzaru.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: