27
Sâm, Apr

Sursa Foto: sportpictures

Sport

Echipa de baschet feminin, Olimpia Brașov a făcut un meci foarte bun în deplasare de la Târgu Mureș și s-a impus în fața fetelor de la Sirius cu scorul de 79-65 (19-22, 16-11, 18-24, 26-8). Cu această victorie, trupa condusă de Calancea, Marinkovic și Crasnic a ajuns la trei succese în Liga Națională de baschet feminin.

Deși s-a confruntat cu mari probleme de lot, formația brașoveană a făcut un prim sfert bun în deplasarea de la Târgu Mureș, iar după zece minute de joc gazdele aveau doar trei puncte avans. În cel de-al doilea sfert, Olimpia a recuperat ecartul și a intrat la odihnă în avantaj de două puncte, scor 35-33. După odihnă, gazdele au intrat în teren decise să tranșeze în favoarea lor disputa cu Olimpia și au făcut un sfert trei bun, astfel că înaintea ultimelor 10 minute de joc, Sirius avea un avantaj de patru puncte pe tabela de scor. Ultimul sfert a constituit o adevărată demonstrație de baschet din partea trupei brașovene. Handford și Durrett au fost de neoprit, Olimpia a câștigat sfertul cu 26-8 și partida cu scorul de 79-65.

În meciul de la Târgu Mureș, pentru Olimpia Brașov au marcat: Handford 29 de puncte (6 recuperări, 2 pase decisive și 5 intercepții), Portia Durrett  17 puncte (13 recuperări), Kristina Higgins 15 puncte (15 recuperări), Gabriela Irimia 8 puncte (8 recuperări, 5 pase decisive), Amira Al Ash Hab și Diana Moraru câte 4 puncte și Ieva Kazlauskaite 2 puncte.

„Sunt uimit de ceea ce au reușit fetele și nu-mi găsesc cuvintele. Ceea ce a făcut Pesovic e ieșit din comun. De la începutul meciului a cerut să intre în teren, iar la pauză a spus „că mă omoară" dacă nu intră pe teren. Pesovic este un monument de sportiv. A fost un meci de care pe care. Chiar dacă ne confruntăm cu multe accidentări fetele au arătat multă determinare ceea ce a contat pe finalul jocului. Mă bucur că a debutat în Liga Națională și Teodora Chirilă, o jucătoare foarte talentată de numai 17 ani”, a declarat la finalul jocului tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea.

Liga Națională de baschet feminin va lua o pauză de trei săptămâni, datorată meciurilor echipei naționale cu Slovenia şi Franţa, primele din campania de calificare la Women’s EuroBasket 2019, acțiune pentru care a fost convocată și Gabriela Irimia.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: