07
Mar, Mai

Sport

„Olimpicele” au transferat un conducător de joc care a jucat pentru formația Washington Mystics din WNBA. O fostă colegă a Michaelei Houser, baschetbalistă care în sezonul trecut a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale Olimpiei CSU Brașov, a semnat un contract pe un sezon cu trupa condusă de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic.

Ashley Morrissette are 22 de ani, 1,75 înălțime și în sezonul trecut a evoluat pentru Purdue în NCAA. Baschetbalista americană a jucat în 36 de partide și a avut o medie de 16,8 puncte pe meci. Ea a reușit 3,5 recuperări pe meci și are o medie de 4,8 pase decisive pe meci.  

Morrissette se anunță a fi o achiziție excelentă pentru Olimpia. În primăvara aceasta ea a fost draftată în WNBA de către formația Washington Mystics și a evoluat în două jocuri din presezon pentru trupa condusă de Mike Thibault, unul dintre cei mai buni antrenori din baschetul feminin nord american. Thibault, care a fost desemnat antrenorul anului în WNBA în 2006, 2008 și 2013, a folosit-o pe Morrissette 14 minute în victoria cu Indiana Fever, scor 87-67 și 8 minute în înfrângerea cu Minnesota Linx, scor 59-74. În primul joc Ashley a înscris 2 puncte, a oferit 3 pase decisive și a recuperat o minge, iar în cel de-al doilea joc a marcat 2 puncte și a dat 2 pase decisive.

Faptul că Morrissette a fost remarcată de Thibault, omul care la începutul carierei a fost directorul departamentului de scouting de la Los Angeles Lakers și mai apoi al celor de la Chicago Bulls și care i-a draftat la Chicago pe Michael Jordan și Charles Oakley, este o confirmare a valorii acestei baschetbaliste.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: