01
Mie, Feb

Sport

Sala Sporturilor din Brașov a fost gazda celei de-a doua ediții a evenimentului „Meciul Stelelor de Crăciun”. Partida amicală de fotbal dintre echipa de futsal Celta Brașov - Colțea 1920 și o formație alcătuită din vedete ale sportului brașovean a avut un caracter caritabil, iar jucăriile și alimentele strânse cu această ocazie au fost donate Asociației Pro Vita, care are în grijă peste 350 de copii, dar și bătrâni.

A doua ediție a evenimentului caritabil „Meciul Stelelor de Crăciun” a strâns în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, peste 1000 de spectatori. Vedetele sportului brașovean au răspuns prezent la apelul organizatorilor, astfel că fotbaliștii Florin Iacob, Mugurel Buga, Romeo Surdu, Andrei Poverlovici, Liviu Nicolae și Sebastian Câșlariu, vicecampionul olimpic la sabie, Rareș Dumitrescu, fostul baschetbalist Nenad Marinkovic, campionul mondial de ashihara karate Nicu Dascălu, săritorul cu schiurile Iulian Pîtea și dublul campion național de raliuri Dan Gîrtofan s-au prezentat la Sala Sporturilor. Antrenorul echipei vedetelor din Brașov a fost cunoscutul om de radio și televiziune Dan Ghiță. Ei au fost asaltați de copiii prezenți în sală pentru fotografii și autografe.

Vedetele alături de echipa de futsal a Brașovului au oferit un spectacol pe cinste celor prezenți la acest eveniment. Colțea a început mai bine meciul și conducea cu 2-0 după golurile marcate de Mădălin Ursu și Radu Burciu. Chiar înainte de pauză, Liviu Nicolae a punctat pentru vedete și a dat semnalul revenirii. În partea secundă Surdu, Buga și campionul de ashihara karate, Nicu Dascălu au marcat pentru echipa vedetelor și au stabilit scorul final. Nu scorul a fost important, ci faptul că s-au adunat și au reușit să ofere un spectacol și să ajute niște copii care aveau nevoie de ajutor.

„E bine că facem și astfel de evenimente. Pentru noi este o bucurie că putem ajuta pe cinvea făcând ceea ce ne place cel mai mulr, sport. Sunt fericit că am fost invitat la acest eveniment și îi felicit pe organizatori pentru această inițiativă. Anul trecut a fost un meci egal, dar anul acesta am urcat o treaptă în cutia de viteze, am mers cu accelerația în podea și am reușit să câștigăm. E clar că colegii mei, care sunt niște fotbaliști de marcă în România au făcut posibil acest lucru. Important este că ne-am distrat și am reușit să aducem o bucurie unor copii care au nevoie să mai și zâmbească”, a declarat multiplul campion de raliuri, Dan Gîrtofan.

„Este o plăcere pentru noi să jucăm fotbal. Am vrut să fim prezenți în această seară, să jucăm un meci caritabil pentru a putea ajuta așa cum putem niște copii. E extraordianar că putem lua parte la astfel de evenimente și că putem aduce un zâmbet, măcar acum de sărbători, unor copii care au nevoie de așa ceva”, a spus și fotbalistul Romeo Surdu.

„Este al doilea an în care reușim să organizăm acest <<Meci al stelelor de Crăciun>>. Este modul prin care noi încercăm să-i ajutăm pe cei care au nevoie. Mă bucur că și anul acesta vedetele sportului brașovean au răspuns prezent și că au fost 1000 de oameni în tribune care au venit cu jucării și cu alimente pentru cei de la Asociația ProVita. Acolo sunt peste 350 de copii care au nevoie de ajutor și pentru noi e foarte important că am reușit să le facem o bucurie. Sper ca acest eveniment să devină unul de tradiție și îmi doresc ca anul viitor să reușim să strângem cât mai multe ajutoare pentru că sunt foarte mulți oameni care au nevoie de ajutor în această țară”, a declarat Ciprian Jurubescu, președintele clubului Colțea 1920 Brașov, organizatorul evenimentului.

„Ne-am bucurat foarte mult când am auzit că se organizează acest meci și că acești oameni se gândesc la noi. Am văzut că vedetele au venit și au jucat pentru copii și vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au gândit la noi. Avem peste 350 de copii, de toate vârstele, de la gradiniță până la facultate. Avem grijă și de bătrâni și orice ajutor este bine venit. Cea mai mare problemă la noi este mâncarea. Hainele țin mai mult, dar mâncarea se termină....Vrem să mulțumim organizatorilor pentru că au reușit să strângă jucării și alimente pentru noi”, a declarat părintele Bogdan Marian Dumitru.

Tot ce s-a strâns cu ocazia „Meciului Stelelor de Crăciun” a fost donate Asociației Pro Vita, înfințată de părintele Tănase, cel care are grijă de peste 350 de suflete în taberele de la Valea Plopului și Valea Screzi. Evenimentul a fost organizat de Clubul Colțea 1920 – Academia Celta Brașov în parteneriat cu Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului Brașov și emisiunea iSport de la Brașov TV.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: