06
Lun, Mai

Brasov TV

Social

Centrul de Informare și Consiliere pentru Străini, de la Brașov a fost transformat în centru regional. Specialiștii de aici se vor ocupa și de acum înainte de integrarea străinilor în țara noastră, doar că aria de acoperire a fost extinsă. Centrul regional va răspunde acum de trei județe, iar toți străinii, inclusiv refugiații pot cere sprijin specialiștilor centrului.

Din 2012 la Brașov funcționează  Centrul de Informare și Consiliere pentru Străini. Astăzi, acest centru a fost transformat într-unul regional, alături de alte centre din țară. Aria de acoperire va cuprinde județe Brașov, Covasna și Buzău. La centrul de la Brașov lucrează cu doi mediatori interculturali pentru comunitatea arabă și pentru cea latino. Ei fac parte din rețeaua națională de mediatori interculturali. De asemenea, centrul lucrează deja cu 10 voluntari atât români cât și străini, precum și cu o rețea de suport local la nivelul instituțiilor locale cu atribuții în integrarea străinilor în România.

„ Centrul nostru și-a extins activitatea. A devenit centru Regional de Integrare pentru Străini. Suntem, cum ar fi, brațul Centrului de Proceduri și Cazare pentru solicitanți de azil de la București și în principiu ne vom ocupa și de refugiații care există în Brașov dar și de viitorii refugiați ” a declarat Astrid Hamberger, președinte ARPCPS.

 

Centrul de la Brașov va continua să le ofere asistență tuturor străinilor, adulți și copii, care au dobândit protecție internațională în România. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: