13
Lun, Mai

Social

La Braşov vor fi construite două noi creşe, în două dintre cele mai aglomerate cartiere ale oraşului. Un dintre aceste unități se va construi în cartierul Astra, iar cea de a doua în cartierul Tractorul. La prima unitate proiectul este puțin mai avansat. Municipalitatea lucrează acum la documentațiile necesare construcției.

În ultima ședință de Consiliu Local a fost fost emisă o hotărâre prin care se prevede trecerea unor terenuri la Serviciul Public de Administrare Creşe în vederea construirii celor două noi instituţii. Una dintre cele două creșe va fi construită pe un teren aflat în apropierea Palatului Copiilor din cartierul Astra. Aici primăria lucrează deja la documentația proiectului, iar în perioada următoare se va întocmi și studiul de fezabilitate.

 

Pentru acest proiect, primăria are bani prevăzuţi în buget atât pentru studiu, câ şi pentru execuţia proiectului. Cea de a doua creșă va construită în cartierul Tractorul. „ Am identificat un teren în zona cartierului Coresi . S-au purtat deja discuții cu dezvoltatorul imobiliar și urmează ca în perioada următoare, cel mai probabil în următoarea ședința de Consiliu Local să intrăm cu o Hotărâre de Consiliu cu privire la donația acestui teren, astfel încât să avem o strategie în vederea construirii de noi creșe ” a declarat viceprimarul Municipiului Brașov, Mihai Costel.  În momentul de față, în municipiul Braşov funcţionează opt creşe.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: