02
Joi, Mai

Adriana Mirea

Social

Copiii cu dizabilități din Brașov sunt așteptați, pe perioada vacanței, la activități sportive și de timp liber, totul gratuit. O brașoveancă de 29 de ani și-a dedicat timpul  educării și petrecerii vacanței într-un mod special. Ea îi ajută pe micuții cu probleme și nu numai să desfășoare activități sportive și drumeții în zonele din jurul Brașovului.

De câțiva ani, Adriana Mirea se ocupă de educarea sportivă a copiilor cu dizabilități. Brașoveanca a început să lucreze cu cei mici pentru că mulţi părinţi nu au timp sau nu au posibilităţi materiale pentru recuperarea fizică. „ Este o satisfacție să vezi că vine un copil, nu poate să facă nu știu ce activitate și în urma antrenamentelor și a activității desfășuarte cu mine ajunge să desfășoare orice activitate și să aibă și o mobilitate mai bună decât înainte  ” a povestit  Adriana Mirea, „ Mamă de vacanță ”

Din fonduri proprii, donaţii şi alte surse, Adriana reuşeşte în fiecare vacanţă de vară să scoată la aer şi mişcare copii cu probleme. „  O parte din cheltuieli le suport eu. Pentru copiii care au o problemă am reușit să rezolv undeva la bazin aici în Brașov, am vorbit cu directorii de acolo să nu mai plătească intrare. Dar asta după doi ani de zile de mers din ușă în ușă. Acum acei micuți nu mai plătesc, dar frații lor sau cei cu care mai vin trebuie să plătească și atunci le asigur eu intrările din timp   ” a completat Adriana Mirea.



Vor exista însă multe alte activități în aer liber, iar cu ajutorul celor de la Clubul Sportiv Transilvania, brașoveanca speră să obţină accesul gratuit şi în sala de atletism. Părinții sunt foarte încântați de activitățile la care pot participa copiii lor. Ei o susțin pe Adriana în tot ceea ce face.

 

Adriana Mirea se ocupă și de alți copii nu doar de cei cu dizabilități. Acum pe perioada vacanței, activitățile sportive și recreative sunt tot mai frecvente, iar pe viitor, brașoveanca dorește să-i pregătească pe micuți pentru a putea participa la competiții sportive.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: