18
Joi, Apr

Brasov TV

Social

Bătrânii care au pensia sau indemnizaţia socială sub 900 de lei beneficiază, din această lună, de medicamente compensate. Până acum doar vârstnicii care aveau venituri sub 700 de lei beneficiau de medicamente la preț redus. Modificarea plafonului a fost aprobată de Ministerul Sănătății.

Pensionarii cu sub 900 de lei vor primi, din această lună, rețete compensate 90%. Aceştia vor beneficia de compensarea medicamentelor  indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, potrivit unei Hotărâri adoptată de Guvern. „Începând cu luna iulie, pensionarii vor depune la medicul de familie, în luna când se prescrie rețeta, doar cuponul de pensie ” a declarat Ancuța Daisa, purtător de cuvânt CJAS Brașov. „ Este foarte bine venit pentru persoanele cu venituri mici, mai ales când în valoarea asta de 900 nu se mai ține cont și de alte venituri ” a completat Geta Pulbere, farmacist.

 

Până în prezent, beneficiau de compensare pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 700 de lei. Fondurile necesare pentru această măsură vor fi asigurate, în proporţie de 50%, din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate şi 40% din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: