08
Mie, Mai

Zorin

Social

În medie, copiii din toată lumea comunică, se joacă şi accesează conţinut pentru adulţi prin intermediul computerelor mai puţin decât o făceau anul trecut, dar deschid site-uri cu informaţii despre droguri, alcool şi tutun mai mult, în special în America de Nord, Oceania şi Europa Occidentală.

În cazul României, site-urile de comunicare sunt pe primul loc, cu 47,66%, urmate de cele cu informaţii despre alcool, tutun şi droguri (26,05%) şi jocuri pe computer (13,13%), arată rezultatele raportului Kaspersky Lab despre detecţiile făcute pe computerele folosite de către copii.

Conform cercetării, care s-a desfăşurat în perioada mai 2016 - aprilie 2017, copiii au deschis site-uri de comunicare (cum ar fi platforme de social-media, servicii de mesagerie sau de e-mail) în 61% din cazuri, comparativ cu 67% în anul precedent (mai 2015 - aprilie 2016). Jocurile au scăzut de la 11% la 9%, iar site-urile pentru adulţi reprezintă acum 1,2% faţă de 1,5%. În acelaşi timp, vizitele paginilor care conţin informaţii despre droguri, alcool, tutun însumează acum 14% din totalul detecţiilor, deşi cifra a fost de numai 9% de-a lungul perioadei de raportare precendente. Interesul pentru paginile despre software, audio şi video a crescut de asemenea: 6% faţă de 3%.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: