18
Mie, Mai

Foto: Arhivă

Social

Protecția Consumatorilor și Direcția Sanitar Veterinară ar putea permite redeschiderea restaurantul cu probleme de la Șercăița.

Restaurantul de la Șercăița, a cărui mâncare a imbolnavit  29 de persoane care au luat parte, weekend-ul trecut, la o nuntă si au ajuns la spital, a fost închis de comisarii de la Protecția Consumatorilor. Concluzia celor de la OPC e clară, alimentele servite la aperitiv erau infestate. „Produsele nu erau conforme, iar indicatorii specifici erau de sute de ori depășiți față de valorile normale. A fost sistată activitatea, dar dacă neregulile vor fi remediate, atunci vom da aviz favorabil pentru redeschiderea blocului alimentar. Toți operatorii care vor ajunge în atenția noastră vor fi atent monitorizați. Sancțiunile în acest caz pot ajunge până la 100.000 de lei”, a declarat Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov.

La acțiunile de control au luat parte și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare din Brașov. Deși evenimentul s-a petrecut acum aproape o săptămână, cei de la DSV nu au putut prezenta o concluzie. Vor mai efectua un control astăzi. În funcție de rezultate, este posibil ca restaurantul să fie, totuși, redeschis din această seară. Asta deoarece, acolo este programată, mâine, o nuntă la care vor lua parte aproape 500 de persoane. Chiar dacă problemele nu au fost remediate în totalitate, cele două instituții, Direcția Sanitar-Veterinară, precum și Oficiul pentru Protecția Consumatorului, par dispuse să-și asume responsabilitatea pentru reluarea activității.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: