28
Joi, Mar

Foto: Primăria Brașov

Social

Un transport public modern și eficient în toată zona metropolitană a Brașovului.

17 unități administrative din județ vor dezvolta, în următorul an, transportul în comun. Până în luna iulie a anului 2019 vom avea autobuze noi, ecologice, care vor circula pe trasee bine structurate. În câteva cuvinte, un transport public eficient, care să acopere toate nevoile celor peste 450.000 de călători. Pentru a pune în practică noul proiect de mobilitate urbană, Primăria a semnat, cu o firmă specializată, un contract de asistență tehnică.

La nivelul zonei metropolitane vor exista cinci mari trasee. Predeal – Săcele, Poiana Brașov – Râșnov – Cristian, Vulcan – Cristian – Ghimbav – Codlea, Hălchiu – Feldioara – Bod – Sânpetru - Hărman și Prejmer – Cărpiniș - Tărlungeni. Rutele vor face legătura între zonele industriale, cele cu destinație turistică și zonele de transport social.

Până la finalul acestui an, Regia Autonomă de Transport în comun Brașov va achiziționa 105 autobuze cu emisii scăzute. Pentru a le cumpăra, Primăria a împrumutat 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Pentru zona metropolitană ar fi nevoie de 70 de mijloace de transport în comun. RAT Brașov are 210 mașini și 321 de șoferi angajați. Fiecare comunitate locală va susține financiar propria rețea publică de transport în comun.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: