10
Vin, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Afaceristul Ioan Neculaie, condamnat la doi ani de închisoare cu executare sub acuzația de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deși e „la răcoare” a ajuns, de astăzi, să lucreze într-un loc călduț.

Mai exact, la centrala termică a Penitenciarului Codlea. „Deținutului care a lucrat până acum pe acest post i s-a spus, simplu, că trebuie să plece. De ce? Pentru că vine Ioan Neculaie”, au explicat, în exclusivitate pentru BrașovTV.com, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Oficialii Penitenciarului Codlea au confirmat informația și au precizat că Neculaie nu este remunerate pentru munca prestată.

Cum a ajuns Ioan Neculaie să lucreze la centrala termică?

Cazul condamnatului Ioan Neculaie a fost analizat în Comisia de selecționare la muncă a închisorii din Codlea și s-a decis că acesta poate să lucreze în interiorul spațiului de deținere. Din comisie fac parte directorul de siguranță a deținerii, Felix-Alexandru Fabri și câte un reprezentant al compartimentelor care se ocupă de reintegrarea socială, de regimul penitenciar, de sectorul medical și de evidența și organizarea muncii. După analizarea cazului, cei 5 fac o propunere, iar directorul Penitenciarului Codlea decide dacă o aprobă sau nu. În cazul condamnatului Ioan Neculaie, șeful închisorii din Codlea a fost de acord cu propunerea membrilor comisiei, iar fostul afacerist lucrează, acum, la centrala termică. Potrivit surselor BrașovTV, având în vedere că munca prestată de Neculaie se desfășoară, la centrala termică, și pe timpul nopții, la o lună lucrată, condamnatul beneficiază de 11 zile de reducere a pedepsei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: