29
Lun, Apr

Brasov TV

Eveniment

15 ianuarie ar trebui să fie zi de sărbătoare pentru toți românii! Din păcate foarte mulți însă nici nu știu ce s-a întâmplat! Anul acesta s-au împlinit 168 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Din păcate foarte puțină lume își mai aduce aminte de această sărbătoare și cât de importantă este pentru cultura națională.

De opt ani, românii sărbătoresc  Ziua Culturii Naționale. De fapt această zi reprezintă data de naștere a poetului național al românilor, Mihai Eminescu. Cu acest prilej școlile din toată țara au organizat dezbateri și simpozioane. „ Eminescu este în permanență cu noi și asocierea lui cu Ziua Culturii Naționale ne-a oferit prilejul de a organiza această dezbatere sub titlul „ Eminescu astăzi ”. E important pentru noi să vedem cum îl receptează elevii  ” a povestit Monica Began, profesor Limba și Literatura Română la liceul Grigore Antipa din Brașov.



Elevii au fost destul de activi și au demonstrat știu detalii despre viața și operele marelui poet.  „ Pentru mine, cea mai valoroasă operă este Luceafărul, fără doar și poate. Se nasc noi și noi interpretări în fiecare zi...este de-a dreptul incredibil ” a declarat unul dintre elevii liceului Grigore Antipa.

 

Nu același lucru îl putem spune despre brașoveni. Majoritate nu știu ce sărbătorim pe 15 ianuarie. Mihai Eminescu  a lăsat în urma sa o operă vastă care cuprinde sute de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări și adaptări, o schiță a unei gra­matici sanscrite și  un dicționar de rime.



România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: