29
Lun, Apr

Brasov TV

Eveniment

Rugăciune pentru unitatea creștinilor, fără Biserica Ortodoxă. Dacă până acum doi ani, la Brașov era o tradiție ca toate cultele creștine din oraș să organizeze seri comune de rugăciuni, iată că acum aceste reuniuni se fac fără participarea oficialilor Ortodocși. Timp de opt zile, bisericile catolice, unitariene, reformate și evanghelice se vor ruga, în locații diferite, pentru unitatea creștinilor.

Pentru al doilea an consecutiv Biserica Ortodoxă Română nu participă la Octava de Rugăciune pentru unitatea creştinilor. Ortodocşi sunt aşteptaţi să se roage însă împreună cu credincioşii celorlalte şase culte istorice din Braşov. „ Acum, de doi ani, din păcate nu avem un răspuns oficial din partea Bisericii Ortodoxe. Nu credem, cel puțin oficial, că va participa la Octava de Rugăciune, dar invitația rămâne valabilă, încă de anul trecut  ”  a declarat Pr. Emil Moldoveanu, preot paroh greco – catolic.

Slujbele sunt programate de la ora 18.00, în fiecare seară în alt lăcaş de cult, iar cel care va predica va fi un preot aparţinând unei confesiuni diferite de cea a bisericii în care se ţine rugăciunea. În acest an, tema generală este preluată din Cartea Exodului și este intitulată „Dreptatea Ta, Doamne, și-a făcut vestită tăria ”

 

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor are şi un scop caritabil. Toate fondurile adunate din donaţiile benevole ale credincioşilor vor fi direcţionate către Direcțiile de Servicii Sociale ce aparțin de Biserica Reformată. Săptămâna de rugăciune va începe joi, 18 ianuarie , de la ora 18.00, la biserica Evanghelica Germana „Blumăna” . Predica va fi susținută de preotul greco – catolic Emil Moldoveanu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: