30
Mar, Apr

ZiarMM

Eveniment

Seria accidentelor pe pârtiile de schi continuă. După ce vineri, Serviciul Salvamont a trebuit să intervină în 13 cazuri, astăzi, până la această oră, Serviciul Salvamont a intervenit deja în 12 situații, dintre care una foarte gravă, pe partia Lupului, și una gravă, pe pârtia de săniuș.

Astăzi, cei de la Salvamont s-au confruntat cu o situație deosebită: 5 intervenții simultane. În acest moment două persoane accidentate așteaptă, în refugiul salvamont, ambulanța. Majoritatea accidentelor au loc pe pârtiile de schi, dar există accidente și pe pârtia de săniuș.

 

De la deschiderea sezonului până ieri, inclusiv, Serviciul Salvamont a avut 155 de intervenții, totalizând 163 de persoane salvate. Salvamontistii fac un apel ca turiștii să respecte regulile valabile pe orice partie, să schieze in funcție de pregătirea fiecăruia și să respecte marcajele, inclusiv cele referitoare la dificultatea fiecărei pârtii în parte. În cazul accidentelor de pe masivul Postăvarul, dar și în cazul celor de pe Tâmpa,  singuri care interven sunt salvamontiștii de la Serviciul Public Local Salvamont. În acest moment, în Poiana Brașov sunt 8 salvamontiști.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: