27
Sâm, Apr

Eveniment

Probleme la șantierul Centrului de Afaceri din Bartolomeu. În momentul în care a fost evaluată starea tehnică a construcției, la pardoseala de la subsol au fost descoperite mai multe fisuri. Municipalitatea caută soluții pentru rezolvarea problemei. Se poate ajunge până la demontarea pardoselii și montarea uneia noi.

Primăria Braşov a lansat o consultare de piaţă pentru a stabili valoarea reală a lucrărilor neconforme, realizate de firma  din Buzău care a început construcţia Centru de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri din Bartolomeu. Problemele au fost constatate momentul în care a fost evaluată starea tehnică a centrului pentru a se stabili valoarea contractului de lucrări pentru finalizarea obiectivului. „ La pardoseala de la subsol s-au descoperit niște fisuri. Pentru a vedea care ar fi costurile necesare pentru refacerea acestei pardoseli am scos la licitație un studiu de piață. Prin acest lucru vrem să vedem cât ar trebui să aloce municipalitatea pentru aceste lucrări  ” a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

După executarea sondajelor propuse  prin expertiza tehnică, soluţia propusă de expert pentru remedierea acestor defecte este desfacerea şi refacerea în totalitate a suprafeţei de beton afectată. Cel puțin asta cuprinde caietul de sarcini.  În acelaşi document se arată că va fi nevoie de tăierea pardoselii din beton armat și demolarea betoanelor vechi de la pardoseală ce au o grosime de 15 centimetri.  Firma care va efectua lucrările va trebui să aibă grijă să nu afecteze grinzile de fundare. Firmele care vor participa la procedură pot trimite propunerile tehnice şi financiare până la data de 12 ianuarie.

 

Inițial, proiectul trebuia construit din fonduri europene. Pentru că termenul de finalizare nu a fost respectat, finanțarea nerambursabilă a fost pierdută, iar acum, municipalitatea va trebui să suporte integral cheltuielile de construcție.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: