28
Dum, Apr

Brasov TV

Eveniment

Blocul de pe Strada Molidului nu va fi demolat. Soluția tehnică pentru rezolvarea problemelor a fost identificată și aprobată. Experții Facultății de Construcții spun că în groapa de sub bloc va fi introdus un material asemănător terenului din zonă. Autoritățile speră să execute aceste lucrări până la finalul lunii ianuarie.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Primăria Brașov a aprobat soluția de punere în siguranță a blocului de pe Strada Molidului, din cartierul Răcădău. Imobilul este în pericol de prăbușire.

Umplerea gropii se va realiza cu un material care să aibă aproximativ aceiași rigiditate cu terenul înconjurător. Pentru acest material va fi folosit ciment, nisip, silicat de sodiu, apă și va fi introdus în straturi de câte 25 de cm. Se vor monta cel puţin două tuburi oblice, de la suprafaţă până la fundul cavernei. „ Noi sperăm ca până la mijlocul lunii ianuarie să finalizăm procedura de licitație și de încheiere a contractului pentru aceste lucrări. Dacă și vremea ne va permite, până la sfârșitul lunii ianuarie vom finaliza aceste lucrări ” a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

 

După finalizarea lucrărilor se va elabora proiectul tehnic de consolidare. În paralel, se va continua expertizarea întregului versant, în zona cuprinsă între Dobrogeanu  Gherea şi capătul străzii Molidului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: