03
Vin, Mai

sursa foto: viata-libera.ro

Eveniment

„Medicii de familie din țară nu renunță la decizia de a protesta față de subfinanțarea asistenței medicale și față de birocrația din sistemul medical.

Astfel, de miercuri, nu vor mai acorda servicii decontate de Casele de Asigurări de Sănătate, anunță șefa Societății Naționale de Medicină a Familiei, Rodica Tănăsescu, citata de news.ro.
„Din păcate, nu avem motive să renunțăm la protest. Vom continua să consultăm oamenii pro bono, cei mai mulți dintre noi, însă ceilalți vor încasa consultațiile. Nu vom mai da trimiteri și rețete compensate, asta este obligația Casei de Asigurări. Nu știm cât vom continua acest protest, pentru că nu depinde de noi. Deciziile sunt mai sus. Noi am incercat, am fost la discutii la Ministerul Sănătății, dar totul a rămas la nivel de „se va...”, dar nu se știe când. Vă dați seama că nu ne-am dorit să se ajungă aici, dar altă soluție nu avem. Într-adevăr, cei mai afectați sunt pacienții, dar sunt afectați prin ceea ce se întâmplă în sistemul medical în general, nu doar prin protestul nostru
, a declarat Rodica Tănăsescu pentru News.ro.

Câteva sute de medici de familie, dar și pacienți au protestat, pe 15 noiembrie, în Piața Victoriei, față de subfinanțarea asistenței medicale primare si fata de imposibilitatea de practica optim medicina de familie, avertizând că sistemul va intra in colaps și va lăsa milioane de pacienți fără îngrijirea medicală la care au dreptul în calitate de plătitori de taxe si impozite, notează hotnews.ro.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, că nu consideră „etic şi normal” ca medicii de familie care protestează faţă de birocraţia din sistemul de sănătate să folosească pacienţii în negocieri, precizând că „există loc de mai bine la finanţare”, potrivit mediafax.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: