30
Mar, Apr

sursa foto: BrașovTV.com

Eveniment

Procurorii Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din Brașov au întocmit rechizitoriul în dosarul penal în care, la finele lunii octombrie, o angajată a D.G.A.S.P.C., șefa Colegiului Asistenților Sociali din Brașov, era încătușată pentru fapte de corupție.

Acum, femeia a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și trafic de influență, în cazul unor adopții.

În ceea ce privește infracțiunea de abuz în serviciu, atât în cazul angajatei trimisă în judecată, cât și în cazul conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, procurorii D.I.I.C.O.T. au stabilit că s-au încălcat norme privind adopția, norme prevăzute în regulamentele de specialitate aflate în vigoare, și nu legile care reglementează adopțiile. În aceste condiții, în baza unei decizii a Curții Constituționale a României, nu este vorba despre comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, ci despre abateri disciplinare.

În consecință, atât în cazul femeii trimise în judecată, cât și în ceea ce îi privește pe șeful D.G.A.S.P.C. Brașov, Gheorghe Durnă, și pe adjuncta acestuia, Dana Luca, procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov au sesizat Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, pentru efectuarea unei cercetări disciplinare pe motiv că persoanele vizate ar fi comis abateri disciplinare cu privire la adopții. Cercetarea va fi făcută, mai exact, de angajații serviciului specializat al autorității. Contactați telefonic, Gheorghe Durnă și Dana Luca nu au răspuns apelurilor telefonice inițiate de reporterul BrașovTV.com, pentru puncte de vedere.  

Procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov au luat, în același dosar, și o altă decizie. Au disjuns cauza în ceea ce o privește pe o funcționară a Direcției pentru Protecția Copilului Covasna, în cazul căreia, în perioada următoare, se va încheia un acord de recunoaștere a vinovăției.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: