30
Mar, Apr

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

„Consiliul Județean Brașov este alături de Federația Română de Schi Biatlon și Primăria Orașului Râșnov, în organizarea etapelor feminine ale Cupei Mondiale de Sărituri cu Schiurile care vor avea loc în perioada 5-7 ianuarie 2018, la Complexul de trambuline din Valea Cărbunării. 

Este cea mai importantă competiție sportivă internațională nu doar pentru județul Brașov, ci pentru țara noastră, găzduită pentru al patrulea an consecutiv la Râșnov.

În acest sens, Consiliul Județean Brașov a alocat 100.000 de lei Federației Române de Schi Biatlon pentru proiectul „Pe elan, către Cupa Mondială”.

„Organizarea unei competiții de nivel mondial în județul Brașov reprezintă un catalizator pentru dezvoltarea exponențială a potențialului turistic și a infrastructurii pentru turism. Suntem convinși că un aeroport la Brașov, pentru realizarea căruia depunem toate eforturile, alături de competiții sportive de nivelul acestor etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile pot transforma Brașovul în destinație turistică de nivel mondial. De aceea vom sprijini întotdeauna sportul, atât sportul de masă, cât și cel de performanță, pe care le considerăm motoare importante de dezvoltare economică și socială a comunităților județului Brașov”, spune Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, menționează că „cei cu care ne-am văzut la competițiile din anii trecuți se reîntorc la Râșnov cu plăcere, iar cei care se află pentru prima dată în România vor fi cu siguranță impresionați de frumusețea locurilor și vor reveni cu prima ocazie la Râșnov. Noi, organizatorii, Federația Română de Schi Biatlon și Primăria Râșnov, susținuți financiar de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Consiliul Județean Brașov, ne străduim să asigurăm cele mai bune condiții posibile pentru participanții la cele două etape de Cupă Mondială”.

La rândul său, primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu spune că „este o mândrie să știi că te afli printre cele 20 localități, răspândite pe mapamond, din Statele Unite până în Japonia, în care se organizează etape de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile. Asocierea cu Federația Română de Schi Biatlon în realizarea Complexului pentru sporturi de iarnă și în valorificarea oportunităților oferite de acesta reprezintă unul din obiectivele strategice ale conducerii Primăriei Râșnov”.

Amintim faptul că administrația județeană a alocat din bugetul propriu pe anul 2017 1.000.000 lei pentru sport, prin intermediul a două sesiuni de selecție și evaluare a proiectelor realizate de structurile sportive locale. În prima sesiune au fost alocate finanțări nerambursabile în cuantum total de 812.888,34 lei pentru 18 proiecte elaborate de șapte cluburi și asociații sportive, destinate următoarelor ramuri sportive: biatlon, atletism, lupte, futsal, fotbal, baschet, minibaschet, handbal și volei. Proiectele au vizat sprijinirea sportului la toate categoriile (copii, juniori și seniori), deopotrivă în mediul urban și rural. Cea de-a doua sesiune a consemnat 2 proiecte câștigătoare, totalizând 110.840 lei, ambele din categoria sporturilor de iarnă”, se precizează într-un comunicat de presă remis la redacție.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: