29
Lun, Apr

Eveniment

Taximetriștii din Brașov vor să mărească tarifele. Atat pentru cursele efectuate pe timp de zi, cat si pentru cele de noapte. Astfel, pretul pe kilometru va ajunge chiar si la 2,2 lei. și cu această majorare, taximetriștii spun că tariful este destul de mic în comparație cu alte orașe din țară.

Taximetriștii brașoveni vor să mărească tarifele practicate chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. În prezent, preţurile practicate de taximetriştii din Braşov sunt printre cele mai mici din România. „ Să-l facă 2,5 lei cum e la Sibiu. Să stabilească și un tarif pentru exterior, pentru că la Brașov nu există. E justificată mărirea asta, mai ales acum când s-au scumpit toate ” ne-a declarat unul dintre taximetriștii brașoveni.

Unele firme de taximetrie din Braşov au depus  deja la Primăria Braşov notificări privind majorarea tarifelor. „ Atâta timp cât se mențin în tariful aprobat de Consiliul Local, de maximum 2,2 lei pe kilometru. Este decizia lor, pe care trebuie să o argumenteze, ținând cont și de costurile pe care le au pentru mașini ” a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

 

Potrivit reprezentanților municipalității, preţurile propuse de taximetrişti sunt de 1,99 lei/km pentru cursele efectuate în cursul zilei şi de 2,3 lei/km pentru cele efectuate noaptea. Tarifele maximale, aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local, pot ajunge la 2,2 lei/km pe timp de zi şi 3,3 lei/km pe timp de noapte. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: