26
Vin, Apr

Brasov TV

Eveniment

Aproape 500 de semnături împotriva proiectului imobiliar de pe str. Petofi Sandor. Locuitorii din centrul istoric sunt revoltați și spun că un asemenea proiect ar distruge atât zona istorică cât și rezervația Muntele Tâmpa. Proiectul a fost depus spre consultare publică la sediul primăriei Brașov, iar oricine poate veni cu propuneri sau nelămuriri.

La Primăria Braşov au fost depuse primele 50 de pagini ale petiției cu 477 de semnături împotriva proiectului imobiliar de pe strada Pefoti Sandor. „ Stau de 42 de ani aici și nu am văzut așaceva. Pe unde să treacă cu utilajele ălea? Nu au loc pe aici ” ne-a spus, revoltat unul dintre locuitorii din zonă.

Cetăţenii atrag atenţia şi asupra utilităţilor din zonă, având în vedere că sistemul este învechit şi subdimensionat şi nu permite o dezvoltare imobiliară. „ Primim orice fel de reclamație. După ce se încheie această perioadă, vom analiza toate propunerile și în funcție de acestea se va lua o decizie. Deocamdată suntem în faza de consultare ” a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov.

 

Campania de strângere de semnături continuă. Termenul limită este 16 decembrie, când se încheie consultarea preliminară a propunerii “Planului Urbanistic Zonal Petofi Sandor”.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: