27
Sâm, Apr

Eveniment

Actrița Cristina Stamate a încetat din viața în această dimineață, în jurul orei 7.00. Avea 71 de ani. 

Cristina Stamate fusese internată, joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind transportată la unitatea medicală de un echipaj SMURD.

Potrivit medicilor, actrița suferea de mai multe boli.

Actriţa Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, la Bucureşti. Şi-ar fi dorit să devină avocat, dar a fost îndrumată către actorie, informează news.ro.

"Eu mă pregătisem pentru Drept. Nu eram dispusă să pierd nicio zi din viaţa mea, nu ştiu unde mă grăbeam aşa de tare. La Teatru, aveam colegi care picaseră ani la rând înainte să intre. Unul picase opt ani la rând. Şi mi s-a părut îngrozitor să-ţi strici destinul, opt ani din viaţă, în care putea să facă o altă facultate, o familie, să facă ceva. Şi cred că de-aia mi-am jurat că eu nu pierd nicio secundă. Examenul la Teatru l-am avut cu două săptămâni înainte de cel la Drept şi am intrat. Dar şi acum jelesc că n-am făcut Dreptul”, spunea artista într-un interviu pentru Adevărul.

„Teatrul a fost așa, hai să încerc și asta!”, recunoștea actrița Cristina Stamate, intrarea la teatru fiind „opera” fraților săi.

In plan personal, Cristina Stamate s-a căsătorit la 20 de ani şi după 11 ani de căsnicie a divorţat de actorul Dan Ivănescu. De atunci, a trăit singură, notează stiripesurse.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: