02
Joi, Mai

sursa foto: jurnalul.ro

Eveniment

Mai mulţi parlamentari au depus o propunere legislativă care prevede creşterea numărului de ore de sport în fiecare ciclu de învăţământ şi introducerea probei practice de evaluare a competenţelor motrice ca disciplină obligatorie a examenului de Bacalaureat.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de 53 de parlamentari PSD, USR şi minorităţi.

Potrivit proiectului, personalul didactic din unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară trebuie să organizeze minim două ore de activităţi psihomotrice săptămânal pentru fiecare grupă de copii.

În învăţământul preşcolar, care cuprinde grupele mică, mijlocie şi mare, trebuie să se organizeze minim trei ore de activităţi psihomotrice săptămânal pentru fiecare grupă de copii din instituţiile cu program normal sau prelungit, iar în învăţământul primar - clasa pregătitoare, clasele I - IV - minim trei ore de educaţie fizică săptămânal, prevede proiectul.

Pentru învăţământul gimnazial - clasele V-VIII, dar şi pentru învăţământul liceal - clasele IX-XII - vor fi minim trei ore de educaţie fizică săptămânal şi două ore de sport colectiv (sport competiţional), la decizia şcolii, care se va desfăşura sub diferite forme, în funcţie de specificul fiecărei unităţi şcolare pentru fiecare clasă, se mai menţionează în proiect.

De asemenea, în învăţământul superior, educaţia fizică este disciplină de învăţământ cu frecvenţă de minim 2 ore săptămânal pe fiecare semestru, prevăzută în planurile de învăţământ, peste numărul de ore alocat pe profiluri şi, opţional, două ore de sport colectiv (sport competiţional) pe ramura de sport sau grupe sportive.

Iniţiativa legislativă mai prevede introducerea la examenul de Bacalaureat a probei practice de evaluare a competenţelor motrice formate pe durata învăţământului liceal, pentru elevii apţi din punct de vedere medical să desfăşoare activităţi de educaţie fizică şi sport.

 

Proiectul va fi dezbătut mai întâi în Camera Deputaţilor, Senatul este for decizional. Amănunte aici




România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: