02
Joi, Mai

Eveniment

Medicii de familie își doresc un act medical! EI NU SUNT FUNCȚIONARI!

Reprezentanţii medicilor de familie şi ai pacienţilor acuză subfinanţarea asistenţei medicale primare şi imposibilitatea medicilor de familie de a-şi practica meseria în condiţii optime.

Sistemul îi obligă să piardă extrem de mult timp completând registrul de consultaţii medicale şi fişele, asistenta copiază reţetele deja tipărite, iar programul de emitere a trimiterilor sau prescripţiilor, mai mult nu funcţionează. Este o birocraţie inutilă, în condiţiile în care istoricul diagnosticelor şi al reţetelor emise se poate citi şi electronic. Nevoile medicilor de familie sunt, însă, cu totul altele pentru a veni în sprijinul pacienţilor. Ei au nevoie de un mic laborator, măcar cât să poată face o hemogramă, de un ecograf – cu specializare acolo unde este nevoie, de un EKG. 

Sunt umiliţi, nu sunt lăsaţi să  îngrijească  pacienţii şi sunt în pragul colapsului! Deşi prezentată ca piatra de temelie a sistemului de sănătate şi o prioritate, medicina de familie este văduvită de aplicarea oricărei strategii, subfinanțată continuu este discriminată şi împinsă spre distrugere ca profesie independentă.

Iată declarația  premierului Tudose azi 15 noiembrie 2017:

“Am avut împreună cu dl. viceprim-ministru Ciolacu, cu dl. ministru Bodog o discuţie, sper eu, bună cu reprezentanţii medicilor de familie. Chiar au dreptate şi, din păcate, chiar au foarte multă dreptate, să îşi facă meseria. Încercăm să găsim soluţii ”  Eu întreb când? Când vor muri oameni?

 

Închei prin a trage un semnal de alarmă: Ce așteptăm, să moară oamenii în cabinetele medicale pentru niște hârtii? - a declarat Gabriela Brebeanu, consilier județean PNL, membru în Comisia pentru Sănătate, Protecţia Copilului și a Persoanelor Adulte cu handicap din Consiliul Județean Brașov.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: