28
Dum, Apr

sursa foto: ctnews.ro

Eveniment

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, o iniţiativă legislativă a opt parlamentari UDMR.

Prin proiect se propune, printre altele, ca persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea de cel mult un an să execute pedeapsa în arest la domiciliu, iar pentru fiecare lucrare ştiinţifică elaborată şi publicată în timpul detenţiei pedeapsa să fie redusă cu 20 de zile.

Termenul de adoptare tacită s-a împlinit pe 6 noiembrie, iar nota de adoptare tacită a fost citită, luni, în plen, de preşedintele de şedinţă, senatorul Claudiu Manda.

'Având în vedere problemele sistemului penitenciar din România privind supraaglomerarea şi condiţiile necorespunzătoare de detenţie, care au fost constatate pe parcursul mai multor ani de CEDO printr-o serie de hotărâri, se impune modificarea legislaţiei pentru a remedia probleme constatate şi pentru a evita o hotărâre pilot a Curţii împotriva României', se arată în expunerea de motive a actului normativ, potrivit AGERPRES.

Propunerea legislativă de modificare şi completare a Codului penal, Codului de procedură penală şi a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: