14
Mar, Mai

sursa foto: money.ro

Eveniment

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a eliberat acordul de mediu revizuit pentru secţiunea Ogra (Târgu Mureş) – Borş (Oradea) din Autostrada Transilvania.

Declarația a fost făcută pentru ECONOMICA.NET de Octavian Pătraşcu, director în cadrul agenţiei. Ministerul Transporturilor primeşte, astfel, undă verde pentru deblocarea a peste 200 de kilometri din autostrada spre Ungaria.

Autostrada Braşov – Borş (Transilvania) avea Acord de Mediu încă din 2004, când Bechtel a început lucrările la acest proiect. După rezilierea contractului cu americanii şi modificările intervenite pe segmentul de mediu, a fost necesară revizuirea acordului.

Compania de Drumuri a solicitat din 2015 revizuirea acordului, iar marţi, 7 noiembrie, a fost eliberat actul care completează acordul din 2004, a explicat directorul ANPM, conform economica.net.

Acest document este unul crucial pentru continuarea proiectului Autostrăzii Transilvania, pentru că permite Ministerului Transporturilor să emită Autorizaţii de Construire pentru 200 de kilometri între Târgu Mureş şi Oradea, exceptând secţiunile construite sau unde se lucrează deja.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: