26
Vin, Apr

Brasov TV

Eveniment

Gara din Braşov se va transforma într-un mini-mall, administrat de un investitor privat. Acesta va realiza lucrări de modernizare, dar şi de întreţinere a spaţiilor din incintă. Pare un proiect fantezist, dar nu imposibil. Reprezentanții CFR vor să preia modelul aeroportului internațional Henri Coandă din București.

CFR pare că a găsit soluția pentru modernizarea Gării din Brașov. Este vorba de un proiect de închiriere globală. Asta presupune darea în administrare a clădirii unui investitor. Acesta ar urma să realizeze lucrări de modernizare şi să amenajeze spaţii comerciale. Atribuirea se va face prin licitaţie publică, iar reprezentanții CFR speră  ca în primăvara anului viitor să fie semnat contractul. „ Procedura aceasta de închiriere globală va fi prin licitație publică, deschisă, la care poate să participe orice agent economic care este interesat de așa ceva ” a declarat directorul Regionalei Cf Brașov, Ioan Pintea.



Proiectul de transformare a clădirii în care funcționează Gara din Brașov este unul complex. Se va renunţa la una dintre scările fixe pentru a fi transformată într-una rulantă. Totodată, pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilităţi, va fi amenajat un lift special. Planuri sunt și pentru spațiile în care funcționau mai multe restaurante sau baruri.

Conform proiectului, durata lucrărilor de modernizare este estimată la 14 – 25 de luni, dar firma care va obţine contractul va lucra pe segmente, astfel că abia după aproximativ şase luni se vor vedea primele rezultate, mai precis în toamna anului 2018. Contractul de închiriere va avea o valabilitate de 10 ani.

 

În privința peroanelor, nu se ştie când vor fi reabilitate. Lucrările sunt incluse în proiectul de modernizare a sectorului de cale ferată Predeal – Braşov, pentru care CFR Infrastructură are în plan obţinerea fondurilor europene.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: