02
Joi, Mai

sursa foto: allposters.com

Eveniment

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că de joi intră în vigoare măsura legislativă care le va acorda deținuților 6 zile de reducere din pedeapsă la fiecare 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare și că, tot joi, vor fi eliberate și primele persoane încarcerate, potrivit hotnews.ro. 

Dacă un deținut a stat 60 de zile în penitenciare în condiții necorespunzatoare, atunci se considera ca a executat 60 de zile plus șase plus șase, adica 72 de zile, a explicat Toader, precizând că decizia se va aplica de mâine.

‚‚Comisiile din penitenciare sunt pregătite, au făcut calculele. Mâine vor intra în libertate primii deținuți”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, potrivit hotnews.ro.

Întrebat, în baza noii legi, câți deținuți vor părăsi, joi, Penitenciarul Codlea, purtătorul de cuvânt al închisorii, Liviu Matache, a declarat, pentru BrașovTV.com: ‚‚Administrația Națională a Penitenciarelor așteaptă un ordin al ministrului Justiției, prin care să se explice modul în care trebuie aplicată legea. Până când nu se va emite un astfel de ordin, nu avem pârghiile legale prin care să intervenim în pedepsele dispuse de instanță. (Practic, joi nu vor pleca deținuți din Penitenciarul Codlea în baza noii legi?) Dacă nu primim clarificări, nu!”

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: