29
Lun, Apr

sursa foto: Pixabay.com

Eveniment

UPDATE

"În legătură cu impozitarea bacșișului evidențiem faptul că regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse. Precizăm că nu au fost inițiate alte discuții sau întâlniri referitoare la acest subiect", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor, publicat pe Facebook. 

Impozitul pe bacşiş se întoarce. Proprietarii de restaurante lucrează împreună cu oficiali ai Ministerului Finanţelor la un proiect care prevedere impozitarea bacşişului cu 16%. Este o măsură care va aduce bani la buget, dar va reglementa și modul în care ospătarii încasează bani de la clienţii mulţumiţi. Pe notele de plată din restaurante va apărea o rubrică nouă: bacşişul pe care un client vrea să îl lase ospătarului, fie că plăteşte numerar, fie cu cardul. Odată ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate.

În general, românii lasă bacşiş între 7 şi 8 la sută din cifra de afaceri a unui restaurant. Este o sumă generoasă, spun proprietarii de baruri şi restaurante, în condiţiile în care valoarea pieţei depăşeşte 600 de milioane de euro anual, notează stireazilei.com.

Autorităţile au adoptat un impozit pe bacşiş pentru scurt timp, acum doi ani. Forma în care s-a aplicat a fost însă ineficientă, iar statul nu a reuşit să colecteze venituri semnificative.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: